Seppie in umido della zia Rita (sípia amb salsa)

AutorLucaCategoria, , DificultatIntermèdia

Dues sípies fresquesJulivert de l'hort i vi blanc... I els consells de la meva zia Rita, alguns dels seus secrets. Un gra d'all i amor, per la mar... pels seus fruits. Una recepta de la tradició de la meva terra, que rere les muntananyes explica històries de mar, com poques al món. Llestos a capficar-vos-hi??? ...als fogons!

Ingredienti

Comensals3 Servings
Temps de preparació20 minsTemps de cocció40 minsTemps total1 h
Ingredienti
 1 kg de sípies
 1 manat de bledes
 1 ceba morada
 5 tomàtigues fresques de cor de bou
 1 tassó de vi blanc
 all i julivert
 oli verge d'oliva
 sal i pebre bo
 pa toscà (el pa mallorquí hi va de perles!)
Come fare
1

Feim les sípies netes i les tallam a bocins.

2

Preparam una picada amb els tronxos del julivert i l'all, ben capolat.

3

Sofregim la picada en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, amb la ceba tallada fina.

4

Regam el sofregit amb el vi blanc i afegim la sípia.

5

Ho deixam coure a foc lent devers 10 minuts.

6

Afegim la tomàtiga sense pell i tallada a daus.

7

Afegim les fulles de julivert tallades fines i la bleda esbocinada en trossos més grossos.

8

Ho feim coure afegint aigua si s'evapora en excés.

9

Continuam la cocció fins que la sípia torni blana. Corregim de sal i pebre bo si cal.

10

Ho servim damunt una llesca de pa torrat i un raig d'oli en cru... ja és cuit! 🙂

Consells i trucs:
  • La zia aconsella de provar la recepta sense la bleda, o substituint-la per pèsols.

Ingredients

Ingredienti
 1 kg de sípies
 1 manat de bledes
 1 ceba morada
 5 tomàtigues fresques de cor de bou
 1 tassó de vi blanc
 all i julivert
 oli verge d'oliva
 sal i pebre bo
 pa toscà (el pa mallorquí hi va de perles!)
Seppie in umido della zia Rita (sípia amb salsa)

Deixau una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *