Seppie in umido della zia Rita (sípia amb salsa)

AutorLucaCategoria, , DificultatIntermèdia

Dues sípies fresquesJulivert de l'hort i vi blanc... I els consells de la meva zia Rita, alguns dels seus secrets. Un gra d'all i amor, per la mar... pels seus fruits. Una recepta de la tradició de la meva terra, que rere les muntananyes explica històries de mar, com poques al món. Llestos a capficar-vos-hi??? ...als fogons!

Ingredienti

Comensals3 Servings
Temps de preparació20 minsTemps de cocció40 minsTemps total1 h
Ingredienti
 1 kg de sípies
 1 manat de bledes
 1 ceba morada
 5 tomàtigues fresques de cor de bou
 1 tassó de vi blanc
 all i julivert
 oli verge d'oliva
 sal i pebre bo
 pa toscà (el pa mallorquí hi va de perles!)
Come fare
1

Feim les sípies netes i les tallam a bocins.

2

Preparam una picada amb els tronxos del julivert i l'all, ben capolat.

3

Sofregim la picada en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, amb la ceba tallada fina.

4

Regam el sofregit amb el vi blanc i afegim la sípia.

5

Ho deixam coure a foc lent devers 10 minuts.

6

Afegim la tomàtiga sense pell i tallada a daus.

7

Afegim les fulles de julivert tallades fines i la bleda esbocinada en trossos més grossos.

8

Ho feim coure afegint aigua si s'evapora en excés.

9

Continuam la cocció fins que la sípia torni blana. Corregim de sal i pebre bo si cal.

10

Ho servim damunt una llesca de pa torrat i un raig d'oli en cru... ja és cuit! 🙂

Consells i trucs:
  • La zia aconsella de provar la recepta sense la bleda, o substituint-la per pèsols.

Ingredients

Ingredienti
 1 kg de sípies
 1 manat de bledes
 1 ceba morada
 5 tomàtigues fresques de cor de bou
 1 tassó de vi blanc
 all i julivert
 oli verge d'oliva
 sal i pebre bo
 pa toscà (el pa mallorquí hi va de perles!)

Pas a pas

Come fare
1

Feim les sípies netes i les tallam a bocins.

2

Preparam una picada amb els tronxos del julivert i l'all, ben capolat.

3

Sofregim la picada en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, amb la ceba tallada fina.

4

Regam el sofregit amb el vi blanc i afegim la sípia.

5

Ho deixam coure a foc lent devers 10 minuts.

6

Afegim la tomàtiga sense pell i tallada a daus.

7

Afegim les fulles de julivert tallades fines i la bleda esbocinada en trossos més grossos.

8

Ho feim coure afegint aigua si s'evapora en excés.

9

Continuam la cocció fins que la sípia torni blana. Corregim de sal i pebre bo si cal.

10

Ho servim damunt una llesca de pa torrat i un raig d'oli en cru... ja és cuit! 🙂

Seppie in umido della zia Rita (sípia amb salsa)

Deixau una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *