Dues sípies fresques! Julivert de l'hort i vi blanc... I els consells de la meva zia Rita, alguns dels seus secrets. Un gra d'all i amor, per la mar... pels seus fruits. Una recepta de la tradició de la meva terra, que rere les muntananyes explica històries de mar, com poques al món. Llestos a capficar-vos-hi??? ...als fogons!
Feim les sípies netes i les tallam a bocins.
Preparam una picada amb els tronxos del julivert i l'all, ben capolat.
Sofregim la picada en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, amb la ceba tallada fina.
Regam el sofregit amb el vi blanc i afegim la sípia.
Ho deixam coure a foc lent devers 10 minuts.
Afegim la tomàtiga sense pell i tallada a daus.
Afegim les fulles de julivert tallades fines i la bleda esbocinada en trossos més grossos.
Ho feim coure afegint aigua si s'evapora en excés.
Continuam la cocció fins que la sípia torni blana. Corregim de sal i pebre bo si cal.
Ho servim damunt una llesca de pa torrat i un raig d'oli en cru... ja és cuit!
Consells i trucs:
- La zia aconsella de provar la recepta sense la bleda, o substituint-la per pèsols.
Ingredients
Pas a pas
Feim les sípies netes i les tallam a bocins.
Preparam una picada amb els tronxos del julivert i l'all, ben capolat.
Sofregim la picada en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, amb la ceba tallada fina.
Regam el sofregit amb el vi blanc i afegim la sípia.
Ho deixam coure a foc lent devers 10 minuts.
Afegim la tomàtiga sense pell i tallada a daus.
Afegim les fulles de julivert tallades fines i la bleda esbocinada en trossos més grossos.
Ho feim coure afegint aigua si s'evapora en excés.
Continuam la cocció fins que la sípia torni blana. Corregim de sal i pebre bo si cal.
Ho servim damunt una llesca de pa torrat i un raig d'oli en cru... ja és cuit!