Qui som

En Toni Mateu

Mallorquí, d’Alcúdia. Doctor en bioquímica i biotecnologia. Ara mateix a Mallorca, després d’haver passat uns anys primer a Tarragona i després Pàdua. La cuina ha estat sempre entre les meves aficions, sobretot en trobar-me lluny de casa i voler tastar aquella Mallorca que no tenia a prop. Amant de la cultura popular i tradicional en totes les seves vessants, inclosa la gastronòmica. Molt il·lusionat de poder compartir les receptes de ca nostra amb tots vosaltres, i poder aprendre’n de noves. Comencem a cuinar, que ja és cuit!

En Luca

De Marina di Carrara, a la Toscana. Químic i investigador, vaig estudiar a Parma i he passat diferents períodes de recerca primer a Dinamarca i després a Tarragona. Sempre he portat amb mi la passió pel menjar i les receptes de la meva família. He crescut mirant com cuinaven le mie nonne, veient com movien les seves mans, segures, i aprenent d’elles els secrets i l’amor per la tradició. Ara, des de Pàdua, he decidit de compartir amb vosaltres la cuina de la meva infantesa i de la meva terra. Ja veig la farina a la taula… ja és cuit!

El projecte

Aquest projecte va néixer arran de la voluntat de fer un aplec de receptes de les nostres respectives tradicions, toscana i mallorquina. Haguéssim pogut fer una plagueta de receptes, sí, però… i si aprofitàvem l’esforç i ho fèiem públic per a tothom que s’hi interessàs? Com a resposta a aquesta pregunta va néixer aquest viatge.

Hi hem volgut donar un format còmode i senzill, en les nostres dues llengües. Pretenem publicar totes les receptes en versió en català i en versió italiana; així, podeu trobar aquesta pàgina en català (Ja és cuit!) i en italià (Pronto, si mangia!). El nostre objectiu no és altre que fer arribar les delícies mallorquines als italians, i els secrets culinaris toscans als mallorquins.

Veniu amb nosaltres? Endavant, que ja és cuit!