Pasta fresca amb ou

AutorLucaCategoria, DificultatIntermèdiaTemps de preparació50 mins

La pasta... quan pens a la pasta fresca em ve al cap la meva nonna Edda. Retorn a aquells matins amb la taula enfarinada, a les seves mans fortes i segures. Tagliatelle, lasagne, taglierini... Un nin que sense saber-ho veia la poesia de la cuina italiana materialitzar-se davant d'ell.

La meva nonna Edda per ben cert n'estarà contenta... des d'onsevulla que ens miri. Aquesta recepta és també el seu record, aquesta recepta és per ella...

Ingredients
 5 ous
 500 g farina
Pas a pas
1

Empolvoram una post de fusta amb farina. Feim un volcà amb la farina per a la pasta, i posam enmig els ous. Trencam els ous d'un amb un i començam a pastar incorporant la farina.

2

Pastam vigorosament per almanco 10 minuts, amb la part interna del palmell.

3

Una vegada obtinguda una pasta homogènia l'embolicam amb pel·lícula transparent i la deixam reposar per almanco mitja hora.

4

De la pasta reposada en feim dues meitats. Una d'aquestes la tornam a embolicar en pel·lícula transparent mentre treballam l'altra, per evitar que s'assequi.

5

Començam a estirar una de les meitats que hem fet, ajudant-nos d'un aprimador.

6

Continuam a aprimar la pasta fins que arribem a la gruixa desitjada. Això ho podem fer amb l'aprimador o bé amb la màquina per la pasta. Amb un aprimador la pasta adquireix una rugositat especial, però cal molta més força i temps que no amb la màquina. Ara bé, no tothom té la màquina a casa.

7

Una vegada estirada la pasta la tallam així com vulguem. En aquest cas hem fet tagliatelle, que fan 1 cm d'ample i 1-1,5 mm de gruixa. La majoria de màquines per aprimar la pasta duen incorporat el complement per fer tagliatelle.

8

Bullim les tagliatelle en aigua abundant i salada, i les feim coure per 2-3 minuts (no més!).

9

La combinació preferida de la meva nonna Edda de les tagliatelle és amb el ragù... tot un clàssic de la cuina italiana!

 

Ingredients

Ingredients
 5 ous
 500 g farina
Pasta fresca amb ou

Deixau una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *