Llobarro a la mallorquina

AutorAntoni MateuCategoria, , , DificultatFàcil

Sempre he dit que la millor manera d'honorar una bona matèria primera és la senzillesa. Un bon formatge és bo just damunt un pa amb oli; una bona tomàtiga és bona tallada tota sola trempada amb oli i sal; i un bon peix és bo fet al forn "a la llauna", o el que és el mateix, "a la mallorquina".

A ca nostra venim de pescadors, i és que Alcúdia és terra de mar: ja ho canta aquesta cançó recollida al Cançoner del pare Ginard:

A Alcúdia estan vigilant
es peix qui l'agafarà:
són diligents a la mar
però malfeners al camp.

Aquesta recepta la podem fer amb qualsevol peix, però no és recomanable amb els peixos més tous (com el rap o el lluç), que són massa delicats per a la cocció al forn. Ho podem fer amb un déntol, un anfós, un pagre... o un llobarro, com aquest cas.

És el plat ideal per a un sopar lleuger o bé com a segon plat en un dinar. El peix queda tan gustós que no necessita cap salsa d'acompanyament, amb el suquet de les verdures n'hi ha prou.

Provau-ho, que és ben senzill!

Ingredienti

Comensals2 Servings
Temps de preparació40 minsTemps de cocció50 minsTemps total1 h 30 mins
 1 llobarro de mig quilo
 5 patates petites
 2 cebes
 3 alls
 1 llimona
 1 manat de bledes
 1 manat de cebes tendres
 1 manat de julivert
 2 tomàtigues
 1 grapat de panses
 Oli d'oliva
 Galleta picada
 Sal i pebre bo
1

Untam d'oli la base d'una llauna que pugui anar al forn.

2

Feim un sostre de patates tallades a rodanxes (no massa primes), i les salpebram. Afegim les cebes tallades a la juliana.

3

Tallam les bledes, les cebes tendres i el julivert en bocins petits (però no massa) i els abocam en un recipient, juntament amb les panses.

4

Ho trempam amb pebre bord, pebre bo i sal. Ho regam tot bé d'oli d'oliva.

5

Farcim el peix (net, escatat i sense butzes) amb tallades de llimona i un o dos alls sencers. També el salpebram.

6

Col·locam el peix damunt el sostre de patata i ceba.

7

Tapam el peix amb les verdures trempades. Hem de posar verdura abastament, fins que tot estigui ben tapat.

8

Abans d'enfornar-ho, afegim a la part superior llenques de tomàtiga distribuïdes per tota la llauna. Ho ensalgam amb dues grapades de galleta picada.

9

Ho enfornam a 180 ºC per 40-50 minuts. Per veure si és cuit, picam la patata: si és cuita ja ho podem treure.

10

En ser cuit, ho treim del forn i començam a fer plat. S'ha de menjar abans que no es refredi!

11

Ho podeu acompanyar d'un vi blanc, i tendreu un dinar lleuger o un sopar de primera. Au, que ja és cuit!

Ingredients

 1 llobarro de mig quilo
 5 patates petites
 2 cebes
 3 alls
 1 llimona
 1 manat de bledes
 1 manat de cebes tendres
 1 manat de julivert
 2 tomàtigues
 1 grapat de panses
 Oli d'oliva
 Galleta picada
 Sal i pebre bo

Pas a pas

1

Untam d'oli la base d'una llauna que pugui anar al forn.

2

Feim un sostre de patates tallades a rodanxes (no massa primes), i les salpebram. Afegim les cebes tallades a la juliana.

3

Tallam les bledes, les cebes tendres i el julivert en bocins petits (però no massa) i els abocam en un recipient, juntament amb les panses.

4

Ho trempam amb pebre bord, pebre bo i sal. Ho regam tot bé d'oli d'oliva.

5

Farcim el peix (net, escatat i sense butzes) amb tallades de llimona i un o dos alls sencers. També el salpebram.

6

Col·locam el peix damunt el sostre de patata i ceba.

7

Tapam el peix amb les verdures trempades. Hem de posar verdura abastament, fins que tot estigui ben tapat.

8

Abans d'enfornar-ho, afegim a la part superior llenques de tomàtiga distribuïdes per tota la llauna. Ho ensalgam amb dues grapades de galleta picada.

9

Ho enfornam a 180 ºC per 40-50 minuts. Per veure si és cuit, picam la patata: si és cuita ja ho podem treure.

10

En ser cuit, ho treim del forn i començam a fer plat. S'ha de menjar abans que no es refredi!

11

Ho podeu acompanyar d'un vi blanc, i tendreu un dinar lleuger o un sopar de primera. Au, que ja és cuit!

Llobarro a la mallorquina

Deixau una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *