Aquest plat és una versió lite de l'arròs brut, per sortir del pas. Un bon arròs brut ha de mester bon carn i variada, cosa que no es pot fer en cuinar per a dos. Amb aquesta recepta, poques tallades basten per a un bon arrosset d'hivern, ben especiat, que cura tots els constipats.
En una olla o calderó sofregim la carn.
Quan la carn hagi pres un bon color, hi podem afegir la ceba tallada ben fina.
En esser cuita la ceba (quan torni transparent) hi afegim la tomàtiga, tallada ben petita o ratllada.
Feim coure la tomàtiga i després hi afegim l'aigua, si ja és calenta millor. Amb l'aigua hi posam les espècies (pebre bo, canyella i clau).
Ho feim bullir tot almanco mitja hora (com més cogui, més tova serà la carn i més gustós serà el brou).
Abocam l'arròs i, remenant de tant en tant, ho feim coure 12-14 minuts (segons el tipus d'arròs que facem servir).
Quan l'arròs sigui cuit, apagam el foc i ho deixam tovar 5 minuts.
A nosaltres ens agrada posar-hi un roll de suc de llimona una vegada abocat, ja que ens reforça els gustos de la carn.
Ingredients
Pas a pas
En una olla o calderó sofregim la carn.
Quan la carn hagi pres un bon color, hi podem afegir la ceba tallada ben fina.
En esser cuita la ceba (quan torni transparent) hi afegim la tomàtiga, tallada ben petita o ratllada.
Feim coure la tomàtiga i després hi afegim l'aigua, si ja és calenta millor. Amb l'aigua hi posam les espècies (pebre bo, canyella i clau).
Ho feim bullir tot almanco mitja hora (com més cogui, més tova serà la carn i més gustós serà el brou).
Abocam l'arròs i, remenant de tant en tant, ho feim coure 12-14 minuts (segons el tipus d'arròs que facem servir).
Quan l'arròs sigui cuit, apagam el foc i ho deixam tovar 5 minuts.
A nosaltres ens agrada posar-hi un roll de suc de llimona una vegada abocat, ja que ens reforça els gustos de la carn.