Aquesta recepta del tiramisú clàssic a la italiana (sense nata!!!) l'he apresa de ma mare, Carla, que encara ara (quasi...) el fa tan bo com el meu.
Començam separant els vermells dels blancs, en dos recipients.
Cobrim de sucre els vermells i ho mesclam bé fins que obtenguem una mescla homogènia. Hi afegim el mascarpone, incorporant-lo bé.
En aquest punt tastam la crema. Si cal, podem afegir més sucre. Si notam el gust d'ou cru massa fort, podem gratar-hi una mica de pell de llimona (però vius, només una mica!).
Mentrestant, muntam els blancs al punt de neu.
Afegim els blancs pujats, poc a poc, a la mescla anterior. Ho integram tot amb moviments de baix cap a dalt, suaument, per no fer baixar els blancs.
Hem d'obtenir una crema amb una bona consistència.
Preparam una bona cafetera de cafè. L'ensucram i el deixam refredar dins d'un plat fondo.
Mullam els "savoiardi" i els col·locam d'un en un en un recipient de vidre.
Acabada una capa de savoiardi, n'afegim una de la crema que hem elaborat. Ho feim dues vegades, fins que tenguem dues capes de savoiardi i dues de crema.
Ho deixam reposar tot a la gelera per almanco dues hores.
Ensalgam de cacau i... ja és cuit!
Ingredients
Pas a pas
Començam separant els vermells dels blancs, en dos recipients.
Cobrim de sucre els vermells i ho mesclam bé fins que obtenguem una mescla homogènia. Hi afegim el mascarpone, incorporant-lo bé.
En aquest punt tastam la crema. Si cal, podem afegir més sucre. Si notam el gust d'ou cru massa fort, podem gratar-hi una mica de pell de llimona (però vius, només una mica!).
Mentrestant, muntam els blancs al punt de neu.
Afegim els blancs pujats, poc a poc, a la mescla anterior. Ho integram tot amb moviments de baix cap a dalt, suaument, per no fer baixar els blancs.
Hem d'obtenir una crema amb una bona consistència.
Preparam una bona cafetera de cafè. L'ensucram i el deixam refredar dins d'un plat fondo.
Mullam els "savoiardi" i els col·locam d'un en un en un recipient de vidre.
Acabada una capa de savoiardi, n'afegim una de la crema que hem elaborat. Ho feim dues vegades, fins que tenguem dues capes de savoiardi i dues de crema.
Ho deixam reposar tot a la gelera per almanco dues hores.
Ensalgam de cacau i... ja és cuit!