Arròs amb oli

AutorAntoni MateuCategoria, , DificultatIntermèdia
Comensals2 Servings
Temps de preparació1 h

Aquest plat és una versió lite de l'arròs brut, per sortir del pas. Un bon arròs brut ha de mester bon carn i variada, cosa que no es pot fer en cuinar per a dos. Amb aquesta recepta, poques tallades basten per a un bon arrosset d'hivern, ben especiat, que cura tots els constipats.

 Quatre grapades d'arròs
 2 L d'aigua
 1 cuixa de conill
 costella de porc
 ½ ceba
 2 tomàtigues
 Sal, pebre bo, canyella i clau
1

En una olla o calderó sofregim la carn.

2

Quan la carn hagi pres un bon color, hi podem afegir la ceba tallada ben fina.

3

En esser cuita la ceba (quan torni transparent) hi afegim la tomàtiga, tallada ben petita o ratllada.

4

Feim coure la tomàtiga i després hi afegim l'aigua, si ja és calenta millor. Amb l'aigua hi posam les espècies (pebre bo, canyella i clau).

5

Ho feim bullir tot almanco mitja hora (com més cogui, més tova serà la carn i més gustós serà el brou).

6

Abocam l'arròs i, remenant de tant en tant, ho feim coure 12-14 minuts (segons el tipus d'arròs que facem servir).

7

Quan l'arròs sigui cuit, apagam el foc i ho deixam tovar 5 minuts.

8

A nosaltres ens agrada posar-hi un roll de suc de llimona una vegada abocat, ja que ens reforça els gustos de la carn.

Ingredients

 Quatre grapades d'arròs
 2 L d'aigua
 1 cuixa de conill
 costella de porc
 ½ ceba
 2 tomàtigues
 Sal, pebre bo, canyella i clau
Arròs amb oli

Deixau una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *