La torta di zucchine (un pastís de carabassó) és un gran clàssic de la cuina de Carrara i de Marina. Vos present una antiga recepta... que pertany a cada família de Marina. La recepta canvia d'una vegada per l'altra, però la base és sempre la mateixa: verdures de l'hort, un bon oli i una mica de formatge parmigiano. Aquí vos duc la recepta de la meva nonna Magliù... A punt? ...preneu la ganiveta i una bon post de tallar!
Tallam els carabassons en trossos més o manco grossos. Tallam la ceba en llenques primes i ho posam tot dins una paella al foc.
Començam a coure a foc mitjà afegint una mica de sal. Una vegada que les verdures hagin perdut l'aigua, afegim l'oli d'oliva i un polsim de pebre bo. Si vos agrada, podeu afegir també un punt de nou moscada, hi darà un toc especial.
Una volta ultimata la cottura, otterrete un composto denso. Versatelo in un recipiente ad aggiungete il parmigiano precedentemente grattugiato.
A la mescla obtinguda afegiu-hi l'ou i mesclau bé el conjunt fins que s'hagi incorporat bé.
Esteneu la pasta de fulls damunt d'un motlo redó i foradau-la amb una forqueta.
Abocau el farcit que hem preparat i escampau-lo de manera uniforme. Plegau cap endins les puntes de pasta que sobresurtin.
Enfornau-ho a 180 ºC per devers 50 minuts.
En ser cuit la pasta haurà pres un color daurat i el farcit serà tou. Esperau alguns minuts abans de tallar-la... i assaborir-la. El gust dels carabassons serà intens... com intensa és la història antiga d'aquest pastís salat. Ja és cuit!
Ingredients
Pas a pas
Tallam els carabassons en trossos més o manco grossos. Tallam la ceba en llenques primes i ho posam tot dins una paella al foc.
Començam a coure a foc mitjà afegint una mica de sal. Una vegada que les verdures hagin perdut l'aigua, afegim l'oli d'oliva i un polsim de pebre bo. Si vos agrada, podeu afegir també un punt de nou moscada, hi darà un toc especial.
Una volta ultimata la cottura, otterrete un composto denso. Versatelo in un recipiente ad aggiungete il parmigiano precedentemente grattugiato.
A la mescla obtinguda afegiu-hi l'ou i mesclau bé el conjunt fins que s'hagi incorporat bé.
Esteneu la pasta de fulls damunt d'un motlo redó i foradau-la amb una forqueta.
Abocau el farcit que hem preparat i escampau-lo de manera uniforme. Plegau cap endins les puntes de pasta que sobresurtin.
Enfornau-ho a 180 ºC per devers 50 minuts.
En ser cuit la pasta haurà pres un color daurat i el farcit serà tou. Esperau alguns minuts abans de tallar-la... i assaborir-la. El gust dels carabassons serà intens... com intensa és la història antiga d'aquest pastís salat. Ja és cuit!