Opcions d'impressió:

Torta di riso

Comensals6 ServingsTemps de preparació30 minsTemps de cocció1 hTemps total1 h 30 mins

La torta di riso (literalment, pastís d'arròs) és una recepta històrica del meu poble, Marina di Carrara. Tot marinello (aquest és el nostre gentilici) que es respecti la prepara per a Sant Josep (19 de març), patró de Marina.

 ½ L de llet fresca
 7 ous mitjancers
 70 g d'arròs
 200 g de sucre
 1 beina de vainilla
 1 tassó petit de licor anisat
1

Feim bullir l'arròs en abundant aigua, tenint cura d'eliminar l'eventual escuma que es formi. No saleu l'aigua! Escolau l'arròs quan encara sigui una mica dur i deixau-lo refredar.

2

Untam una palangana de forn amb mantega i col·locam una capa d'arròs al fons. Hi podeu afegir una mica de sucre per damunt.

3

Muntam tots els ous amb el sucre dins un bol, amb unes barnilles. Hem d'obtenir un compost homogeni.

4

Hi afegim la llet fresca i, continuant mesclant, també el licor.

5

Obrim una beina de vainilla i n'afegim el contingut al bol.

6

Abocam la crema a la palangana, amb cura de no aixecar l'arròs. Una bona tècnica és fer servir una cullera girada per evitar que la força del líquid desferri la capa d'arròs.

7

Ho enfornam per 50-60 minuts a 180 ºC.

8

En aparèixer taques negres a la superfície ho treim del forn i ho deixam refredar.

9

Tallam la torta amb una ganiveta i la servim freda. Si vos hi agrada, ho podeu acompanyar de dues fulletes de menta... ja és cuit!

Nutrition Facts

comensals 0