Opcions d'impressió:

Tiramisú clàssic de na Carla

Comensals8 ServingsTemps de preparació40 minsTemps de cocció2 hrsTemps total2 hrs 40 mins

Aquesta recepta del tiramisú clàssic a la italiana (sense nata!!!) l'he apresa de ma mare, Carla, que encara ara (quasi...) el fa tan bo com el meu.

Ingredients:
 500 g mascarpone
 5 ous frescos
 150 g sucre (aproximadament)
 Bescuits "savoiardi"
 Cacau per ensalgar-lo
 Cafè
 Pell de llimona
1

Començam separant els vermells dels blancs, en dos recipients.

2

Cobrim de sucre els vermells i ho mesclam bé fins que obtenguem una mescla homogènia. Hi afegim el mascarpone, incorporant-lo bé.

3

En aquest punt tastam la crema. Si cal, podem afegir més sucre. Si notam el gust d'ou cru massa fort, podem gratar-hi una mica de pell de llimona (però vius, només una mica!).

4

Mentrestant, muntam els blancs al punt de neu.

5

Afegim els blancs pujats, poc a poc, a la mescla anterior. Ho integram tot amb moviments de baix cap a dalt, suaument, per no fer baixar els blancs.

6

Hem d'obtenir una crema amb una bona consistència.

7

Preparam una bona cafetera de cafè. L'ensucram i el deixam refredar dins d'un plat fondo.

8

Mullam els "savoiardi" i els col·locam d'un en un en un recipient de vidre.

9

Acabada una capa de savoiardi, n'afegim una de la crema que hem elaborat. Ho feim dues vegades, fins que tenguem dues capes de savoiardi i dues de crema.

10

Ho deixam reposar tot a la gelera per almanco dues hores.

11

Ensalgam de cacau i... ja és cuit!

Nutrition Facts

comensals 0