La recepta familiar dels robiols de Pasqua, un clàssic de la tradició mallorquina.
Començam per fer la pasta. Mesclam el saïm (a temperatura ambient o mig fos al microones), els vermells d'ou, l'oli, la llet i el suc de taronja amb el sucre. A continuació afegim la farina a tongades, no tota de cop.
Pastam enèrgicament fins que la pasta sigui ben elàstica, almanco 10 minuts. Per ventura ens sobrarà farina, o en necessitarem una mica més. Una vegada que la consistència de la pasta és ideal la deixam reposar uns minuts.
Començam a fer els robiols. Prenem una bolla de pasta d'uns 75 grams i l'aplanam amb un aprimador. Ha de ser prima però no massa perquè no s'espenyi en doblegar el robiol. Posam una cullerada de farcit (en el nostre cas, confitura) enmig de la pasta.
Doblegam la pasta en forma de mitjalluna. Amb un rodet retallam el sobrant de pasta. Hem de tenir cura de deixar devers un dit de pasta voltant el farcit: si tallam massa arran el farcit sortirà. Amb el dit feim pressió per tancar bé la zona d'unió.
Amb una forqueta marcam les voreres del robiol: això serveix d'element decoratiu (podem fer diferents senyes per diferents farcits) i, sobretot, evita que el farcit surti durant la cocció.
Foradam els robiols amb un escuradents un parell de vegades, sense arribar a tocar la base.
A mesura que anam fent els robiols, els col·locam damunt d'una palangana folrada amb paper de forn. Podem fer diverses senyes als diferents farcits. Per exemple, en la foto els robiols amb mig escuradents clavat són de confitura de móra, i la resta són de confitura d'albercoc.
En tenir la palangana plena els enfornam a 175 ºC durant 30 minuts, fins que prenguin un bon coloret.
Quan hagin refredat els col·locam en una safata. A gust de cadascú, es poden ensalgar amb sucre en pols. Ja és cuit!