Opcions d'impressió:

Risotto vènet: salsitxa i Asiago

Comensals2 ServingsTemps de preparació10 minsTemps de cocció30 minsTemps total40 mins

Un risotto típic amb salsiccia vèneta, un bon tall de formatge Asiago semi-curat... i un bon tassó de vi dels "Colli Euganei"!

 250 g d'arròs
 100 g formatge Asiago
 1 ceba petita
 2 salsitxes
 ½ tassó de vi blanc
 1 L de brou de carn, aproximadament
 Romaní, pebre bo, nou moscada i sal
1

Torram l'arròs, a foc fort, uns minuts i el reservam en un plat. A més, posam el brou dins una olla al foc, perquè sigui calent quan l'hàgim de mester.

2

Pelam (treim el budell) i tallam a bocins la salsitxa.

3

Torram la salsitxa amb un brot de romaní. Aquest pas ha de ser ràpid, a foc fort, per tal que la salsitxa deixi anar part del seu greix.

4

Passats un minuts, abans que la carn no sigui cuita, la treim i la reservam dins un plat.

5

Sofregim la ceba amb el greix de la carn. Per tal que no s'aferri, hi abocam el vi blanc.

6

En ser cuita la ceba abocam l'arròs, i el remenam fins que prengui el líquid.

7

Començam el procés de "mantecatura". Afegim dos cullerots de brou, i remenam l'arròs.

8

Afegim el formatge, trossejat, i els trossos de salsitxa que havíem enretirat abans. Ajustam el punt de sal sense apujar massa el gust, ja que el brou ja és gustós per si mateix.

9

A mesura que l'arròs absorbeix el brou, n'afegim més, de cullerot en cullerot.

10

Seguim així fins que l'arròs tengui la consistència adequada i sigui cuit. Segons el tipus d'arròs, faran falta 15-20 minuts. Durant el procés hi afegim el pebre bo i la nou moscada.

11

No queda més que emplatar. És recomanable fer servir un plat pla, perquè el risotto hi quedi ben estès. Hmm quina oloreta... ja és cuit!

Nutrition Facts

comensals 0