Opcions d'impressió:

Púding

Comensals6 ServingsTemps de preparació20 minsTemps de cocció1 hTemps total1 h 20 mins

Aquest és un plat que he vist fer tota la vida a ca nostra, amb els rosegons d'ensaïmada (o coques) que quedaven al calaix del pa un parell de dies. Un exemple magnífic de la cuina d'aprofitament.

 6 ous
 1 L de llet
 200 g de sucre
 coca o ensaïmada de fa dos o tres dies
 canyella, vainilla
 pell d'una llimona
Per al caramel·lo
1

Posam 6 cullerades de sucre en una paella, i encenem el foc.

2

Hi afegim mig tassó d'aigua, i ho remenam fins que comenci a caramel·litzar.

3

Si s'asseca massa, podem afegir una mica més d'aigua (amb compte, els esquits cremen molt!)

Per a la crema
4

Posam el litre de llet dins una olla al foc, amb la pell de la llimona i trossos de canyella.

5

En tenir certa temperatura, hi afegim tot el sucre i remenam perquè es dissolgui tot.

6

En un bol o plat fondo batem els sis ous, i els abocam a la llet quan ja sigui calenta.

7

Incorporam els ous, remenant bé. La mescla s'espessirà.

El púding
8

Prenem un motlle llarguer (tipus plum-cake) i en cobrim la base amb el caramel·lo.

9

Hi afegim la coca o ensaïmada, a bocins, fins que quedi coberta tota la base.

10

Abocam la crema a damunt, a poc a poc.

11

Ho enfornam al bany maria, al forn encalentit a 180 ºC. Segons el forn, haurem de mester 50-70 minuts.

12

En veure que la capa de damunt té un bon color i que en clavar-hi un ganivet surt net ho podem treure del forn.

13

Ho deixam refredar, i el treim del motlo. Ja és cuit!

Nutrition Facts

comensals 0