Opcions d'impressió:

Polenta incatenata

Comensals4 ServingsTemps de preparació30 minsTemps de cocció1 h 30 minsTemps total2 hrs

La "polenta incatenata" és un plat típic dels Alps Apuans que circumden Carrara. Neix com a plat pobre, constituït de restes de verdures i llegums cuits en una polenta enriquida amb espícies i lardo... evidentment, de Colonnata!

 300 g farina de blat de moro
 ½ colflori
 ½ col negra toscana (si no en teniu a l'abast, un manat de bledes)
 150 g fesols
 80 g ciurons
 100 g lardo di Colonnata IGP (Larderie Sanguinetti)
 ½ tassó d'oli
 julivert, all, romaní, sal
1

Feim les verdures netes. Llevam el tronxo de les fulles de la col negra o la bleda (nosaltres hem fet servir bleda), i les esbocinam en quatre trossos.

2

Posam una olla amb aigua al foc, amb un polsim de sal. Quan bulli, hi abocam primer la colflori (feta a quatre trossos grossos) i, passats 10 minuts, les fulles de bleda.

3

entre couen les verdures, preparam una picada de lardo, julivert, romaní i all. Ho capolam tot bé, amb una ganiveta o amb una capoladora elèctrica.

4

Una vegada que les verdures siguin cuites, afegim a l'olla mig tassó d'oli, la picada de lardo, els fesols i els ciurons.

5

En aquest punt afegim poc a poc la farina, mesclant ràpidament fins que obtenguem la consistència volguda.

6

Ho deixam coure per uns 50 minuts (vigilant la cocció dels llegums), mesclant contínuament i ajustant el punt de sal, si escau.

7

Servim la polenta sobre una post de fusta, o bé directament dins plats fondos, amb un roll d'oli cru. Ja és cuit!

Nutrition Facts

comensals 0