Opcions d'impressió:

Pilotes amb salsa (polpette al sugo della nonna)

Comensals4 ServingsTemps de preparació20 minsTemps de cocció40 minsTemps total1 h

Una recepta de la tradició toscana, apresa de la meva padrina.

Ingredients:
 300 g carn capolada de vedella
 1 ou
 150 g pa sec (aproximadament)
 100 mL llet
 50 g mortadel·la italiana
 farina (per enfarinolar-les)
 1 ceba
 1 gra d'all
 julivert
 250 g tomàtiga empotada sencera
 250 g tomàtiga empotada capolada
 1 tassó de vi blanc
 moraduix
 oli d'oliva (pel sofregit)
 sal i pebre bo
 50 g formatgè parmesà (parmiggiano), ratllat
Per les pilotes:
1

Per començar, tallam el pa en crostons petits i el posam en remull amb la llet. Convé fer-ho en començar, perquè si el pa és molt sec se torbarà una mica a reblanir-se.

2

Feim una picada amb all, julivert i mitja ceba. L'altra mitja la farem servir més endavant.

3

Capolam la mortadel·la ben petita, ben petita. Parlam de mortadel·la italiana, que ben poc o res té a veure amb allò que venen als supermercats espanyols...

4

En un bol, mesclam la carn capolada, la mortadel·la, la picada i un ou. Ho salpebram bé, al gust.

5

Amb una mà, prenem una grapada de pa i l'estrenyem dins el puny per treure'n l'excés de llet. Volem el pa humit, però no xop. Afegim el pa a la mescla anterior.

6

Una vegada tenim el farcit, només ens queda fer les pilotes. Simplement, prenem un poc de farcit i li dam forma amb les dues mans.

7

Fetes les pilotes, les enfarinolam i les deixam a banda mentre començam a preparar la salsa.

Per la salsa:
8

En una greixonera o calderó hi sofregim la mitja ceba que ens havia sobrat abans, tallada petita i amb un all esclafat.

9

Quan la ceba hagi pres color, hi afegim tota la tomàtiga sencera. Ho trempam al gust, amb sal, pebre bo i moraduix. Passats uns 10 minuts, hi afegim la tomàtiga capolada. Ho feim coure altres 10 minuts, que faci xup-xup a foc mitjà.

10

Quan la salsa hagi minvat, hi afegim les pilotes i alçam el foc al màxim.

11

Afegim tot d'una un tassó de vi blanc, i ho feim coure fins que vegem que la salsa pren cos i que les pilotes són cuites. Hem de remenar de tant en tant, assegurant-nos de girar les pilotes. Segons la mida, seran cuites en 15-20 minuts.

12

Quan siguin cuites, apagam el foc i les servim dins un plat, ben acompanyades de salsa.

Nutrition Facts

comensals 0