Opcions d'impressió:

Pasta frolla: crostata de mores

Comensals4 ServingsTemps de preparació2 hrsTemps de cocció40 minsTemps total2 hrs 40 mins

Una recepta bàsica de la pastisseria italiana, i uns dels pastissos més senzills que se'n poden fer.

Ingredients
 200 g farina
 100 g sucre
 100 g mantega ben freda
 2 vermells d'ou
 La pell d'una llimona
 Un polsim de sal
Pas a pas
1

Prenem la mantega, freda de gelera, i amb un ganivet la tallam en floquets. Els col·locam en un plat i ho deixam reposar de nou a la gelera durant almanco 15 minuts.

2

Posam la farina dins el recipient on treballarem. Hi afegim la mantega i ràpidament ho mesclam tot amb els caps dels dits: no hem d'encalentir la pasta.

3

Quan ens hagi quedat una mescla arenosa, hi afegim els vermells, el sucre, la pell de la llimona i un polsim de sal. Ho pastam fins que tot quedi incorporant, mantenint la cura per no encalentir la pasta.

4

Feim de la pasta un pa que embolicam amb pel·lícula transparent. El deixam reposar a la gelera durant almanco 1 hora.

5

Prenem el pa reposat i l'estenem ajudant-nos d'un aprimador -vos podeu ajudar de paper de forn per evitar que no s'aferri. En aquest cas en comptes d'un aprimador hem usat una botella de vidre refredada a la gelera. Estenem la pasta fins a una gruixa de 3-5 mm. Col·locam la pasta damunt una llauna d'alumini que haurem folrat amb mantega i farina.

6

Damunt de la pasta hi abocam la confitura. En el nostre cas, confitura de mores feta a casa. Tallam ara trinxes de pasta usant un ganivet esmolat i col·locau-les damunt del pastís formant quadrats, així com es veu a la foto.

7

Enfornam el pastís a 180 ºC durant devers 40 minuts.

8

Quan hagi pres un bon color la treim del forn i la deixam refredar. Que booona! Se'n sent el perfum... Ja és cuit!

Nutrition Facts

comensals 0