Opcions d'impressió:

Pappa al pomodoro

Comensals4 ServingsTemps total1 h 15 mins

Una transformació del pa estantís... en una crema suau, vermell rubí amb reflexos verds, un sabor únic, per a assaborir-la amb crostons de pa o tota sola...

Ingredients
 500 g tomàtigues pelades
 150 g lardo di Colonnata IGP
 2 grans d'all
 400 g pa sec
 oli d'oliva verge extra
 sal, pebre bo, orenga, moraduix i alfabreguera
Pas a pas
1

Amb un ganivet tallam un parell de llenques de lardo.

2

Prenem l'all i el lardo i els tallam ben fins amb un ganivet esmolat (a la foto hem usat una "mezzaluna", una eina del tot útil i molt comuna a Itàlia). Després ho abocam dins una olla amb un bon roll d'oli. Ho feim sofregir fins que el lardo s'hagi fus del tot.

3

Mentre el sofregit cou, esbocinam el pa en trossos irregulars. L'afegim dins l'olla, tenint cura de mesclar-lo bé perquè absorbeixi tot el líquid del sofregit.

4

Quan el pa és ben humit el deixam coure 5 minuts a foc lent. Després afegim les tomàtigues. Ho mesclam bé, el pa i la tomàtiga s'han de convertir en una única mescla. Augmentam la força del foc.

5

Mentre cou hi afegim les espècies i les fulles de les plantes aromàtiques. També podem afegir un tassó d'aigua si veim que la mescla ha quedat eixuta.

6

Després de prop de mitja hora de cocció ja tendrem una mescla homogènia. Al vostre gust podeu afegir unes fulles d'alfabreguera fresca. Ajustam de sal.

7

Deixam reposar la pappa i quan encara sigui tèbia emplatau-la. El toc final és un raig d'oli d'oliva cru i dues fulles d'alfabreguera. Ja és cuit!

Nutrition Facts

comensals 0