Opcions d'impressió:

Pa moreno mallorquí

Comensals1 ServingTemps de preparació3 hrsTemps de cocció1 hTemps total4 hrs

Un pa moreno fàcil, fet amb llevat (massa mare) i de gust excepcional. Seguiu aquesta recepta una vegada i voldreu fer pa cada setmana!

Ingredients
 100 g llevat (massa mare)
 300 g farina de força
 300 g farina integral
 350 mL aigua tèbia
Procediment
1

Fonem el llevat amb tota l'aigua tèbia. Afegim la mescla de farines a poc a poc, i ho anam pastant fins que l'hàgim incorporada tota.

2

Deixam reposar la pasta 20 minuts, per tal que es comenci a formar el gluten.

3

Passats els 20 minuts, veureu que la pasta és més bona de treballar. En feim una bolla i la deixam tovar en un recipient tancat. Jo he fet servir una olla, perquè la puc tapar bé amb la seva tapadora de vidre.

4

Deixam reposar la pasta fins que tovi bé (2-3 hores). No fa falta que dobli el volum, però si ara s'infla bé el segon tou serà ràpid.

5

Fenyem el pa sobre una superfície enfarinada. Posam la ma sobra la pasta, amb el palmell enmig fent força, i duim la part exterior de la pasta cap enmig. Ho feim girant la pasta, fins que tenguem la forma del pa.

6

Posam el pa dins una llauna de forn, amb un polsim de farina, amb els plecs a la part de baix.

7

Ho deixam tovar tapat amb un pedaç.

8

Passada una hora, el pa haurà tovat i ja serà a punt per enfornar. Segons el llevat i la temperatura exterior el tou necessitarà més o manco temps.

9

Amb un ganivet ben esmolat feim la marca d'un quadrat sobre el pa cru.

10

Enfornam el pa. El forn ha d'estar encalentit a 200 ºC, i en posar-hi el pa abaixam la temperatura a 170 ºC.

11

El pa serà cuit en 40-50 minuts, quan hagi pres un bon coloret.

12

No queda més que treure'l del forn i deixar-lo refredar (amb el deliciós renou de crec-crec que fa!). El perfum que deixa és impressionant!

13

Només queda fer-ne un bon pa amb oli... ja és cuit!