Opcions d'impressió:

Llobarro a la mallorquina

Comensals2 ServingsTemps de preparació40 minsTemps de cocció50 minsTemps total1 h 30 mins

Un peix al forn amb verdures, en una recepta senzilla que exalta el millor de cada ingredient. Sens dubte la millor manera d'aprofitar un bon peix acabat de pescar.

 1 llobarro de mig quilo
 5 patates petites
 2 cebes
 3 alls
 1 llimona
 1 manat de bledes
 1 manat de cebes tendres
 1 manat de julivert
 2 tomàtigues
 1 grapat de panses
 Oli d'oliva
 Galleta picada
 Sal i pebre bo
1

Untam d'oli la base d'una llauna que pugui anar al forn.

2

Feim un sostre de patates tallades a rodanxes (no massa primes), i les salpebram. Afegim les cebes tallades a la juliana.

3

Tallam les bledes, les cebes tendres i el julivert en bocins petits (però no massa) i els abocam en un recipient, juntament amb les panses.

4

Ho trempam amb pebre bord, pebre bo i sal. Ho regam tot bé d'oli d'oliva.

5

Farcim el peix (net, escatat i sense butzes) amb tallades de llimona i un o dos alls sencers. També el salpebram.

6

Col·locam el peix damunt el sostre de patata i ceba.

7

Tapam el peix amb les verdures trempades. Hem de posar verdura abastament, fins que tot estigui ben tapat.

8

Abans d'enfornar-ho, afegim a la part superior llenques de tomàtiga distribuïdes per tota la llauna. Ho ensalgam amb dues grapades de galleta picada.

9

Ho enfornam a 180 ºC per 40-50 minuts. Per veure si és cuit, picam la patata: si és cuita ja ho podem treure.

10

En ser cuit, ho treim del forn i començam a fer plat. S'ha de menjar abans que no es refredi!

11

Ho podeu acompanyar d'un vi blanc, i tendreu un dinar lleuger o un sopar de primera. Au, que ja és cuit!

Nutrition Facts

comensals 0