Un peix al forn amb verdures, en una recepta senzilla que exalta el millor de cada ingredient. Sens dubte la millor manera d'aprofitar un bon peix acabat de pescar.
Untam d'oli la base d'una llauna que pugui anar al forn.
Feim un sostre de patates tallades a rodanxes (no massa primes), i les salpebram. Afegim les cebes tallades a la juliana.
Tallam les bledes, les cebes tendres i el julivert en bocins petits (però no massa) i els abocam en un recipient, juntament amb les panses.
Ho trempam amb pebre bord, pebre bo i sal. Ho regam tot bé d'oli d'oliva.
Farcim el peix (net, escatat i sense butzes) amb tallades de llimona i un o dos alls sencers. També el salpebram.
Col·locam el peix damunt el sostre de patata i ceba.
Tapam el peix amb les verdures trempades. Hem de posar verdura abastament, fins que tot estigui ben tapat.
Abans d'enfornar-ho, afegim a la part superior llenques de tomàtiga distribuïdes per tota la llauna. Ho ensalgam amb dues grapades de galleta picada.
Ho enfornam a 180 ºC per 40-50 minuts. Per veure si és cuit, picam la patata: si és cuita ja ho podem treure.
En ser cuit, ho treim del forn i començam a fer plat. S'ha de menjar abans que no es refredi!
Ho podeu acompanyar d'un vi blanc, i tendreu un dinar lleuger o un sopar de primera. Au, que ja és cuit!
comensals 0