Un dolç tradicional, molt gustós i que sol agradar a tothom. A més, és apte per a celíacs.
Engreixam (amb saïm o mantega) un motlo i l'enfarinam. Encenem el forn a 180 ºC.
Separam els blancs dels vermells i els posam en dos recipients separats.
Pujam els blancs amb una batedora amb una part del sucre.
Ara, muntam els vermells amb la mateixa batedora i hi afegim el sucre. Quan es munten els vermells tornen d'un color més clar.
Afegim als vermells l'ametla, la pell de llimona i la canyella.
Trabucam la mescla d'ingredients en el bol on havíem pujat els blancs, i ho incorporam bé amb moviments circulars i suaus.
Tot d'una que la pasta estigui a punt, la posam dins el motlo i l'enfornam 30 minuts a 180 ºC.
Veureu que fa via a prendre color. En 30-35 minuts serà cuit. El treim del forn i el deixam refredar.
Quan hagi refredat, el treim del motlo i el posam dins un plat, cap per avall (que quedi amb la part plana cap amunt). L'ensalgam de sucre (hi podeu afegir el vostre toc personal!).
Només queda tallar-ne un tros i tastar-lo! Amb una bolla de gelat d'ametla és espectacular... ja és cuit!
comensals 0