Opcions d'impressió:

Gató d’ametla

Comensals10 ServingsTemps de preparació30 minsTemps de cocció30 minsTemps total1 h

Un dolç tradicional, molt gustós i que sol agradar a tothom. A més, és apte per a celíacs.

 500 g ametla crua capolada
 400 g sucre
 10 ous
 1 llimona (per ratllar-ne la pell)
 Canyella
 Saïm i farina pel motlo
1

Engreixam (amb saïm o mantega) un motlo i l'enfarinam. Encenem el forn a 180 ºC.

2

Separam els blancs dels vermells i els posam en dos recipients separats.

3

Pujam els blancs amb una batedora amb una part del sucre.

4

Ara, muntam els vermells amb la mateixa batedora i hi afegim el sucre. Quan es munten els vermells tornen d'un color més clar.

5

Afegim als vermells l'ametla, la pell de llimona i la canyella.

6

Trabucam la mescla d'ingredients en el bol on havíem pujat els blancs, i ho incorporam bé amb moviments circulars i suaus.

7

Tot d'una que la pasta estigui a punt, la posam dins el motlo i l'enfornam 30 minuts a 180 ºC.

8

Veureu que fa via a prendre color. En 30-35 minuts serà cuit. El treim del forn i el deixam refredar.

9

Quan hagi refredat, el treim del motlo i el posam dins un plat, cap per avall (que quedi amb la part plana cap amunt). L'ensalgam de sucre (hi podeu afegir el vostre toc personal!).

10

Només queda tallar-ne un tros i tastar-lo! Amb una bolla de gelat d'ametla és espectacular... ja és cuit!

Nutrition Facts

comensals 0