Una recepta antiga recuperada de l'oblit. Els crespells d'Alcúdia són exclusius del nostre poble, i són ben bons per beure amb la llet els dematins.
Feim la pasta: mesclam primer els líquids (suc de la taronja, els ous, el llevat i el saïm a temperatura ambient), hi fonem el sucre i hi afegim la farina que es begui (un quilo, aproximadament).
Deixam tovar la pasta. Si tenim temps val la pena deixar-la tovar tota la nit i rompre-li el tou una o dues vegades. Si no pot esser, ha de tovar almanco 2-3 hores.
En haver ben tovat, prenem una bolla de pasta i l'aprimam fins que faci mig dit d'alt. Donam a la pasta forma quadrada, aproximadament 20x20 cm.
Feim clotets amb un dit i hi escampam l'ou batut. Damunt l'ou hi espolsam sucre i canyella, i hi ratllam una mica de llimona.
Prenem ara una bolla més petita de pasta i feim un altre quadrat, més o manco la meitat del primer. Hi feim uns talls enmig.
Col·locam el segon quadrat damunt el primer, i també l'embetumam d'ou batut, sucre, canyella i llimona.
Duim les puntes del quadrat més gros cap enmig del quadrat més petit, i pitjam lleugerament les puntes perquè s'aferrin i no tornin a rere.
A mesura que n'anam fent, els col·locam dins una palangana de forn i els deixam tovar almanco 1 hora.
Els enfornam a 170 ºC fins que prenguin un bon coloret, devers 30 minuts.
Si voleu, es poden ensalgar amb sucre en pols. D'aquesta manera són més mengívols, ja que la pasta no és excessivament dolça. Ja és cuit!