Opcions d'impressió:

Conill amb ceba

Comensals4 ServingsTemps de preparació20 minsTemps de cocció1 hTemps total1 h 20 mins

Una tradicional recepta de greixonera que exalta egrègiament el gust de la carn de conill.

Ingredients
 4 cuixes de pollastre
 2 cuixes de conill
 Farina per arrebossar la carn
 Una dotzena de gambes
 Mitja dotzena de cebes
 1 tassó d'oli d'oliva
 Dos grans d'all
 Un tassonet de brandy
 Sal, pebre bo, pebre de cirereta i dues fulles de llorer
 Farigola embolicada amb fil de cuinar
 Ametles torrades i fulles de moraduix, per la picada
Procediment
1

Abocam un bon roll d'oli d'oliva (approx. un tassó) dins una greixonera de bona mida. En ser calent, hi sofregim les gambes durant uns 5-10 minuts, segons la mida. En ser cuites, les reservam.

2

En el mateix oli hi sofregim la carn, que haurem trempat i enfarinat. Giram tots els talls de tant en tant perquè quedin ben sofregits arreu.

3

Quan hagin pres un bon coloret (10-15 min), reservam els talls de carn. No han de ser cuits del tot.

4

Abocam tota la ceba dins el mateix oli, tallada en rodanxes no massa primes. Com veis, hem fet servir ceba blanca i ceba vermella. També hi posam l'all i el pebre de cirereta. Hi afegim una bona grapada de sal.

5

Passats uns deu minuts, quan la ceba s'hagi començat a morir, hi afegim un tassonet de brandy. Quan se l'hagi begut, un tassó d'aigua o brou. Quan el brou bulli, hi posam les tallades de carn, un feixet de farigola i dues fulles de llorer.

6

Ho deixam coure amb la tapadora a foc baix fins que la carn sigui ben cuita, uns 40-50 minuts. Els darrers cinc minuts hi afegim les gambes i una picada d'ametla i moraduix.

7

Ho deixam reposar uns minuts i ho servim quan encara és calent. Vos recomanam que l'acompanyeu amb una cullerada de purè de patates casolà. Ja és cuit!

Nutrition Facts

comensals 0