Un plat tan simple com un tipus de panada farcida de verdures, bàsicament bledes, enriquides amb panses i pinyons.
Rentam les bledes, en treim la part granada del tronxo i les tallam a bocins més o manco petits. Ho abocam en un recipient.
Tallam la colflori en bocins menuts i l'afegim al recipient amb les bledes. Hi afegim les cebes tendres i els alls tallats ben petits.
Trempam les verdures amb un bon roll d'oli d'oliva, pebre bord, pebre bo i sal. Posau espícies i sal abundantment, ja que les verdures totes soles són ben insípides.
Deixam reposar la verdura mentre començam a preparar la pasta.
En un ribell, mesclam l'oli i l'aigua (si és tèbia anirà més bé), amb una punta de sal. Anam afegint farina a poc a poc i pastant.
Afegim farina fins que la pasta prengui consistència i no s'aferri. En esser a punt, tapau-la amb un pedaç fins que vos poseu a fer els cocarrois.
Prenem una bolleta de pasta (de la mida d'una pilota de golf, més o manco) i l'aplanam; podem ajudar-nos d'un aprimador, però amb les mans pot bastar. Feis la pasta primeta, i farà crec-crec en esser cuita.
Enmig de la pasta, ajudant-nos amb una cullera, hi col·locam un munt de farcit, tenint cura que hi hagi de tot (panses, alls, cebes...).
Delicadament, ajuntam dues de les voreres fent que el plec ens quedi damunt les verdures. Pressionam lleugerament amb els dits per tal que no s'obri, i amb unes tisores retallam l'excés de pasta al plec.
Aprimam el plec i el tancam bé amb una randa de pessics, de cap a cap.
A mesura que anam fent els cocarrois, els posam dins una palangana de forn folrada amb paper vegetal.
En tenir mitja palangana plena, encenem al forn a 180 ºC. En tenir tots els cocarrois a punt, els enfornam per 40-50 minuts.
En veure que els cocarrois han agafat un bon coloret, comprovam que tenguin solera. Apagam el forn, els deixam refredar i... ja és cuit!
Només ens queda tastar-los! Alerta que cremen ;-)
comensals 0