Opcions d'impressió:

Cocarrois de verdura

Comensals6 ServingsTemps de preparació30 minsTemps de cocció1 hTemps total1 h 30 mins

Un plat tan simple com un tipus de panada farcida de verdures, bàsicament bledes, enriquides amb panses i pinyons.

Per a la pasta:
 ½ tassó d'oli d'oliva
 1 tassó d'aigua
 550 g farina (aproximadament)
Per al farcit:
 1 manat de bledes
 ½ colflori
 5 grans d'all
 1 manat de cebes tendres (o un porro)
 50 g panses (una grapada)
 50 g pinyons (una grapada)
 Pebre bo, pebre bord, julivert, sal
Per al farcit:
1

Rentam les bledes, en treim la part granada del tronxo i les tallam a bocins més o manco petits. Ho abocam en un recipient.

2

Tallam la colflori en bocins menuts i l'afegim al recipient amb les bledes. Hi afegim les cebes tendres i els alls tallats ben petits.

3

Trempam les verdures amb un bon roll d'oli d'oliva, pebre bord, pebre bo i sal. Posau espícies i sal abundantment, ja que les verdures totes soles són ben insípides.

4

Deixam reposar la verdura mentre començam a preparar la pasta.

Per a la pasta:
5

En un ribell, mesclam l'oli i l'aigua (si és tèbia anirà més bé), amb una punta de sal. Anam afegint farina a poc a poc i pastant.

6

Afegim farina fins que la pasta prengui consistència i no s'aferri. En esser a punt, tapau-la amb un pedaç fins que vos poseu a fer els cocarrois.

Per als cocarrois:
7

Prenem una bolleta de pasta (de la mida d'una pilota de golf, més o manco) i l'aplanam; podem ajudar-nos d'un aprimador, però amb les mans pot bastar. Feis la pasta primeta, i farà crec-crec en esser cuita.

8

Enmig de la pasta, ajudant-nos amb una cullera, hi col·locam un munt de farcit, tenint cura que hi hagi de tot (panses, alls, cebes...).

9

Delicadament, ajuntam dues de les voreres fent que el plec ens quedi damunt les verdures. Pressionam lleugerament amb els dits per tal que no s'obri, i amb unes tisores retallam l'excés de pasta al plec.

10

Aprimam el plec i el tancam bé amb una randa de pessics, de cap a cap.

11

A mesura que anam fent els cocarrois, els posam dins una palangana de forn folrada amb paper vegetal.

12

En tenir mitja palangana plena, encenem al forn a 180 ºC. En tenir tots els cocarrois a punt, els enfornam per 40-50 minuts.

13

En veure que els cocarrois han agafat un bon coloret, comprovam que tenguin solera. Apagam el forn, els deixam refredar i... ja és cuit!

14

Només ens queda tastar-los! Alerta que cremen ;-)

Nutrition Facts

comensals 0