Enmig de sa plaça estic / i qui passa s'arracona. /Margalida, bona nit, / ja pots pensar qui t'ho dona.
Bullim la patata, sencera i amb la pell, fins que sigui ben cuita.
Deixam reposar una mica la patata per tal que no ens cremem i la pelam. No hem de deixar que refredi del tot, perquè sinó ens farà grumolls.
Capolam la patata amb un passapurés, dues vegades per assegurar-nos que quedi una pasta fina.
Prenem 100 mL d'aigua de la cocció (que encara és tèbia) i hi fonem el llevat. Ho incorporam al ribell on pastam.
Hi afegim l'ou i la farina a poc a poc. Hem de pastar una bona estona (10-15 min), fins que "faci tel" o apareguin les primeres bombolles. La pasta ha de quedar clara i aferradissa, però alhora ha de ser elàstica.
Tapam la pasta i la deixam tovar fins que dobli el volum.
En ser a punt la pasta posam una paella plena d'oli al foc. Podeu fer servir oli de llavors per fregir. A banda preparam un ribellet amb aigua amb sal.
En ser ben calent l'oli fregim els bunyols. La tècnica és la següent: la mà esquerra ha de ser dins el ribell de la pasta, i la mà dreta ha de tenir a l'abast el ribellet amb aigua i sal. Mullam la mà dreta en l'aigua, pitjam la mà esquerra per a fer sortir una bolleta de pasta i la prenem amb la mà dreta. Hem d'agafar la bolla amb els dits polze i anul·lar, fent el forat mentre deixam caure el bunyol dins l'oli.
En pocs segons els bunyols prendran color per la part que toca l'oli. Els giram i, quan siguin cuits per l'altra banda, els treim i col·locam en una safata amb paper absorbent.
Els podeu menjar mullats en sucre o en mel, així com més vos agradin. Molts d'anys!
comensals 0