Opcions d'impressió:

Albergínies farcides

Comensals8 ServingsTemps de preparació1 hTemps de cocció40 minsTemps total1 h 40 mins

Un plat de la tradició mallorquina per aprofitar la verdura de temporada.

Ingredients
 8 albergínies mitjanceres
 1 kg de carn capolada
 2 cebes mitjanceres
 2 tomàtigues
 2 cullerades de farina
 1 raig de llet (aprox. 100 mL)
 3 ous
 Galleta picada
 1 manat de julivert
 1 brot de moraduix
 Sal, pebre bo i nou moscada
 Salsa de tomàtiga i patates fregides (per servir)
Pas a pas
1

Xapam les albergínies per la meitat (podeu llevar el capoll o no, al gust vostre) i amb un ganivet marcam una graella: feim talls verticals i horitzontals. No hem de travessar la pell. Aquests talls ens ajudaran a buidar l'albergínia en ser cuita.

2

Col·locam les meitats cap per amunt en una palangana de forn, i les rajam d'oli d'oliva i les salam. Ho enfornam 25 minuts a 170 ºC.

3

En ser cuites, deixam refredar una mica les meitats i les buidam amb una cullera. Hem d'anar alerta de no foradar la pell. De moment deixam la polpa a banda.

4

Preparam un sofregit d'all, ceba i tomàtiga.

5

Quan el sofregit sigui ben cuit hi afegim la carn capolada, que trempam amb sal i pebre bo. Ho remenam fins que la carn prengui color de cuit.

6

Afegim a la mescla la polpa de l'albergínia capolada. La podeu esbocinar amb un ganivet o, si no voleu trobar cap bocí d'albergínia, amb una capoladora elèctrica. Ho remenam perquè s'incorpori bé.

7

Feim un clot enmig de la pasta i hi posam les dues cullerades de farina. Remenam una estona perquè la farina es torri (sense que es cremi!) i després hi afegim la lleti la nou moscada. Ho remenam perquè fins que quedi tot ben lligat.

8

Afegim una picada de julivert i moraduix i apagam el foc. Quan comenci a refredar-se hi posam els dos ous i remenam una estona perquè s'incorporin bé.

9

Quan el farcit sigui prou fred com per treballar-lo sense cremar-nos, començam a omplir les albergínies. Segons com siguin de grosses el farcit no vos bastarà per totes les meitats.

10

Batem un ou i l'empram per pintar les albergínies farcides, que ensalgam amb galleta picada.

11

Col·locam les albergínies en una palangana de forn, hi afegim un raig d'oli d'oliva per damunt i les coem: 40-50 minuts a 200 ºC. Ja és cuit!

Nutrition Facts

comensals 0